Teaterbåten seglar snart igen

17.05.2011 kl. 11:34
Nu är det dags att söka med till teaterfestivalen Teaterbåten. Festivalen är en tvåspråkig amatörteaterfestival, där Finlands Svenska Ungdomsförbund står för det svenskspråkiga utbudet. Festivalen är en gemensam och öppen mötesplats där alla teatervänner från hela landet kan samlas och fira sommar repertoarens slut och höstsäsongens inledning.

Festivalen arrangeras ombord på Silja Europa 23–24.9.2011 och kommer att segla från Åbo hamn.
Festivalen erbjuder grupper samt de som är aktiva och intresserade av teater, en ypperlig möjlighet att uppträda, men också en chans att koppla av och träffa andra teateraktörer. Nämnda festival arrangerades första gången våren 2004. Deltagarantalet har ökat varje gång och senaste år deltog redan över 650 teaterintresserade i festivalen.
De teatergrupper som är intresserade av att uppträda under festivalen kan söka nu via festivalens hemsida.
Under festivalen 2010 visades det 23 föreställningar under de 20 timmar festivalen tar. Förutom att se på föreställningar kan du till exempel delta i en av workshopparna eller i den populära improvisationstävlingen ”Dränka motståndaren” som ordnas även i år. Tävlingen ger de tävlande grupperna en möjlighet att dras med i improvisationens virvlar. De som tänker delta i festivalen och hör till ungdomsföreningsrörelsen skall nämna FSU i samband med sin reservation, då Finlands Svenska Ungdomsförbund bjuder dem på lunch. Läs mera om festivalen på sidan; www.teatterilaiva.com.
 

Sofia Wegelius

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.