Teaterbåten närmar sig!

07.09.2010 kl. 14:35
Nu har redan över 500 teaterintresserade anmält sig till teaterfestivalen Teaterbåten som arrangeras ombord på Silja Europa 24–25.9. Festivalen erbjuder deltagarna föreställningar, verkstäder och samvaro med amatörteaterintresserade från hela landet!

Programmet för årets festival är ett gediget utbud, med något för alla. Exempel av föreställningarna är improviserade clownföreställnigen ”Jag är fridlyst”, där clownerna Ros-Marie och Sally begrundar över åldrande. Andra plock ur programmet är exempelvis kvinnornas svar på Grottmannen nämligen ”Luolanainen”, dockteaterföreställningen ”Ofelia ja varjojen teatteri” och Raseborgs sommarteater som kommer med ett smakprov från deras sommar succé ” Robin Hood”. Verkstäder som man har möjlighet att välja mellan är till exempel dansaren och koreografen Marko Keränens kurs i kroppsspråk och koreografi, denna verkstad är med för andra året i rad, då alla inte rymdes med förra året. Man kan också delta i bland annat skuggteater, clowneri, gatuteater och regissörernas vardagsrum.

Scenkraft arrangeras detta år i samband med Teaterbåten. Under Teaterbåten kommer också årets Teaterprofiler (inom FSU) att premieras.
Teaterfestivalen är tvåspråkig och erbjuder således program på de båda inhemska språken. Anmäl dig så fort som möjligt för att garantera din plats. Glöm inte att nämna FSU då du reserverar din plats. FSU bjuder UF-deltagarna på lunch under resan.
För mera information och hela programmet under teaterbåten, så lönar det sig att besöka Teaterbåtens hemsida. Anmälningen till verkstäderna börjar den 13.9. Även anmälningar till improvisationstävlingen ”dränk motståndaren” börjar då. Till tävlingen kan grupper på tre personer anmäla sig.

www.teatterilaiva.net

Vi ses på Teaterbåten
Mvh. Sofia Wegelius
Teaterkoordinator (FSU)
 

Sofia Wegelius

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.