Scenkraft arrangeras på Teaterbåten

28.06.2010 kl. 12:45
Teaterbåten är en tvåspråkig teaterfestival som arrangeras ombord på Silja Europa. Festivalen erbjuder grupper samt dem som är aktiva och intresserade av teater, en ypperlig möjlighet att uppträda, men också en chans att koppla av och träffa andra teateraktörer.

I år har Finlands Svenska Ungdomsförbund i samråd med utskottet för Teater och Kultur beslutit, att FSU:s egen teaterfestival Scenkraft, kommer att arrangeras på båten i samband med festivalen Teaterbåten. FSU som redan från tidigare är en av samarbetsparterna som är med och arrangerar Teaterbåten, har jobbat för att göra festivalen mera tvåspråkig. Genom att arrangera Scenkraft på båten, kan FSU själv vara med och göra detta, genom att arrangera en del av det svenskspråkiga programmet.
Teaterbåten arrangerades första gången våren 2004. Deltagarantalet har ökat varje gång och senaste år deltog redan över 460 teaterintresserade i festivalen. Festivalen riktar sig till amatörteateraktörer från hela Finland.

Programmet under Teaterbåten består bl.a. av föreställningar, workshops, paneldiskussion och improvisationstävlingen ”dränka motståndaren”.


TEATERBÅTEN 2010

Teaterbåten lättar ankaret för sjunde gången 24.– 25.9.2010 med M/S Silja Europa. Båten avgår från Åbo hamn på fredagen kl. 20.15 och återvänder på lördagen kl. 19.15.


ANMÄL DIG SOM UPPTRÄDARE

Båtens föreställningsplatser är öppna för både mindre produktioner och helkvälls- föreställningar. Längden får vara högst en timme per föreställning. Anmälningar för uppträdanden tas emot senast 13.8 och kan skickas till adressen; info(at)teatterilaiva.net, eller per tfn 050 527 7781. De som uppträder betalar ett förmånligare resepris.
För de som inte uppträder men som vill delta, finns ett kryssningspaket till salu. Kryssningspaketets pris varierar från 38€ till 83€ per person. Priset inkluderar hytten och programmet på båten. Hytter kan även reserveras för en person.
Det finns begränsat antal platser, så reservera er/din snart!
Ni som deltar i Scenkraft bör nämna Scenkraft då ni gör er reservation. FSU kommer bland annat att bjuda deltagarna i Scenkraft på en gemensam middag under resan och bör således veta hur många ni är.
 

Kryssningspaketet kan reserveras via:
Matka-Vekka i Tammerfors
tfn 020 1204 818
e-post: ryhmamyynti.tampere(at)matka-vekka.fi.

Förfrågningar
Sofia Wegelius
Teaterkoordinator på FSU
(09) 7515 5140 
sofia[ät]fsu.fi
 

Sofia Wegelius

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.