Tillbaka

Chansen #

Titel Chansen #
Författare Andersson Clas
Genre ungdom
Speltid 90
Män 2
Kvinnor 7
Musik Ja
Andersson, Claes

CHANSEN

Speltid: 90 min
Scenbild: ett kafé

Personer:
Pirjo, servitris
Herr Bodarski
Fru Ramstedt, Emilias moster
Fru Ström,alias strömmingen
Älskarinna
Man
Hustru
Emilia Rönn, fru Ramstedts systerdotter
Monika, Världsdam, professionell sopranHandling:
Herr Bodarski är pank och har inte råd att avlöna artister för morgondagens föreställning.På Socis ölkafé serverar Pirjo kundera öl och annat. Herr Bodarski har satt in en annons i ortens tidning att han söker aktörer. En av kandidaterna är prästfrun Ramstedt,en annan fru Ström som älskar realisationer. Tillsammans med servitrisen Pirjo spelar de upp en kort scen för Bodarski.
Bodarski blir helt förtjust och betagen av den unga Emilia Rönn som dykt upp. De andra fordrar i alla fall att hon skall bevisa att hon kan någonting,och visar det genom en sång. Bodarski blir betagen. Emilia Ramstedt är förälskad i Bodarski och går fast gratis till bans teater. De andra protesterar och säger att hon är naiv och osympatisk, de vill ha garantier för att inte bli Bodarskis slavar.Flickorna besluter sig i alla fall att hjälpa Bodarski och det blir en fest som ingen kommer att glömma. De inleder med en yster can-can och fortsätter med en tårdrypande kärlekssång, änke-prostinnans steppnummer, Monika and the girls, svensktopps-schlager och en sirapssöt hembygdsvisa som övergår i en kampsång mot den upp-och-ner-vända världen. Allt hotar att rasa ihop som ett korthus då polisen skall anhålla Bodarski Men då ställer gänget upp som en man.

En fin minimusical där texten är rolig och humoristisk trots den rätt banala handlingen och pjäsen erbjuder gruppen möjligheter att både sjunga och dansa samt göra pantomimer och maskteater.


 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.