Tillbaka

Black rock city #

Titel Black rock city #
Författare Oldberg Ulf
Genre musikal
Speltid 120
Män 9
Kvinnor 5
Musik Ja
Ulf Oldberg

BLACK ROCK CITY

Speltid: 120 min
Scenbild: Gatubild med saloon och hus.
Musik: Mycket sång (musical)
Antal medverkande: 14 personer+ övriga, 5 damer, 9 herrar.

Personer:
Conferencier
Robert Caretaker, 35 årig fastighetsskötare
Curt Eriksson, ung arbetslös
Lisa, hans flickvän
Kent, väktare på saloonen
Mona, Roberts hustru
Spiken, Curt och Lisas kamrat
Lången,
Anne-Marie,
Stanley Stillwater, sheriff
Modern, Curts mor
Sven Harrysson, företagare i läkemedelsbranschen
Ben Lovetalker, borgmästare
Höjdaren Hamilton
Medborgare, poliser, m.m.

Handling:
Black Rock city, en stad som sjuder av liv. Väktaren Kent, en lugn balanserad man öppnar saloonens fönsterluckor. Robert Caretaker, en oumbärlig, skötsam hederlig man. Beredd till uppoffringar för sin personliga och sin familjs lycka. Mr Hamilton en mycket betydande man, ledamot av Högsta Domstolen.
Robert Caretaker är stolt över sin nya fina bil, som står parkerad på parkeringsplatsen. Lisa och Curt vaknar. De är två arbetslösa ungdomar som bor tillsammans i Lisas mammas lägenhet sedan modern flyttat ihop med sin nya vän. Curt har åkt till Black Rock City för där fanns det jobb, sa man.Curt och Lisa är på väg till arbetsförmedlingen. På arbetsförmedling utspelas ett intermezzo och Curt blir nedslagen av Kent som tillkallats för att hålla ordning.
Curt, Lisa och deras kamrater, som också är arbetslösa samlas utanför saloonen där de dricker öl. Curt försöker gå in på saloonen, men stoppas av väktaren Kent: Här kommer du inte in. Det är ett respektabelt plejs... fattar du. Såna som du omhändertar man. Man får veta hur innevånarna i staden känner sin osäkerhet och rädsla gentemot de arbetslösa "ligisterna". "Ni kunde skaffa er jobb istället för att gå och dra! Man får också veta hur de arbetslösa ungdomarna känner det. Arbete måste vara en rättighet, anser ungdomarna.Sven erbjuder Curt ett skumt jobb som försäljare, men Curt tackar nej, samtidigt som han också varnar Spiken för Sven och hans affärer. Robert och Mona råkar i gräl över att Robert alltid jobbar och aldrig har tid att vara tillsammans med henne. Mona går ut. Lisa har hört ett rykte att Curt skulle ha suttit i fängelse.Curt nekar först, men erkänner till slut att han åkt fast för att ha kört undan polisen efter att ha druckit tre mellanöl på en fest. Lisa berättar att hon funderat på att sälja sig på gatan. Söndagsstämning i staden. Curt,Lisa, Spiken och lången går på gatan och sparkar en ölburk emellan sig. Burken rullar in under Roberts bil och Spiken försöker ta den. Robert börjar skrika, och Curt blandar sig i grälet. Plötsligt rusar Robert in i sitt hus, och kommer ut med ett jaktgevär och skjuter rakt in i hopen.Curt träffas och faller till marken. Robert anhålls för mordet, men hyllas av folket som en hjälte. Intermezzot får oanade politiska följder för hela staden.
 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.