Vill du delta i både skrivprocessen och planeringen av en ny TV-serie?

09.05.2019 kl. 16:56
Är du intresserad av film och TV? Under sommaren kommer Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU att börja skriva manuset för en ny ungdomsserie och vi behöver nu din hjälp! Kom med och berätta vad du skulle vilja att vår nya serie skall handla om.

Vi söker nu ungdomar i åldern 16-20 år som är intresserade av att delta i skrivprocessen och planeringen av produktionen. Under sommaren samlas vi i mindre grupper runtom i Nyland, Åboland och Österbotten för att tillsammans med manusförfattaren Malin Nyqvist skapa ramarna för serien. Vi vill veta vad DU skulle vilja se i en ny TV-serie! Alla idéer är välkomna och du behöver inte ha gjort något liknande tidigare. Deltagandet innebär 2-3 träffar under sommaren. Utöver träffarna upprätthåller vi diskussionen med hjälp av sociala medier och andra elektroniska plattformar. Utifrån alla gruppers tankar och idéer skriver sedan manusförfattaren det slutliga manuset till serien som kommer att filmas in under nästa år (2020). För dem som är intresserade är det också möjligt att fortsätta vara med i skriv- och produktionsprocessen under hösten 2019 och våren 2020.

Du ansöker med genom att filma en kort ansökningsvideo där du kort berättar om dig själv (namn, ålder, var du bor) och vad just DU skulle vilja se i en ny TV-serie för ungdomar. Skicka sedan videon som direkt meddelande till @fsu_fi på Instagram. Ifall du inte är på Instagram går det också att skicka videon per e-post till teater@fsu.fi. Alla ansökningar skall vara inne senast 24.5.2019. Vid frågor DM:a oss eller kontakta oss på teater@fsu.fi.

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.