TEATERINFO från FSU 4/2019

02.04.2019 kl. 14:09
Produktions- och marknadsföringsstöd, Europeiskt teaterläger i Hangö, Teaterkalaset

Ansöka om produktionsstöd senast 4.4.2019

Det är igen aktuellt för FSU-amatörteatergrupper att ansöka om produktionsstöd från FSU för vår- och sommarpjäser som uppförs under tiden 1.3–31.8.2019.
Till ansökan bifogas noggrant uppgjord budget (stödbeloppet bör ingå) för uppsättningen.
Ansökan för vår- och sommarpjäser bör inlämnas senast 4.4.2019 på för ändamålet tryckt blankett. Blanketten och mera information hittar du på teater.fi:

http://teater.fi/sv/understod/produktionsstod/

Närmare information från FSU-kansliet, teater@fsu.fi

OBS! FSU kräver att ansökande förening har lämnat in föregående års teaterstatistik för att ansökan skall beaktas.

 

Har ni goda marknadsföringsidéer för er kommande pjäs? Sök då understöd för dem!

FSU kommer att stöda amatörteatrarna som har goda idéer inom marknadsföring. Med en god idé kan ni ansöka om stödet från FSU för att verkställa er plan. Kriteriet är att idén marknadsför er kommande föreställning och samtidigt lyfter fram Teater.fi. På detta sätt gynnas också de övriga grupperna av vinnarnas idéer. Nytänkande idéer prioriteras.  FSU kan stöda en eller flera idéer beroende på ansökningarna. För att ansöka om stödet, ber vi er skicka in en plan där ni presenterar er idé och en budget till teater@fsu.fi senast 4.4.2019. Notera att budgeten bör vara realistisk för att beaktas. I budgeten bör framgå vilken summa ni söker av FSU.

Läs mera om marknadsföringsstödet här: http://teater.fi/sv/understod/marknadsforingsstod/

OBS! FSU kräver att ansökande förening har lämnat in föregående års teaterstatistik för att ansökan skall beaktas.

 

Ansök till europeiskt teaterläger i Hangö!

EDERED 2019 – ”It’s My Nature” Youth Encounter arrangeras i Hangö den 31.7.-11.8.2019
Temat för årets läger tangerar naturen. Med hjälp av drama behandlas frågor kring naturen, klimatförändringen och skydd av naturen utgående från ungdomarna och deras tankar. År 2019 fungerar Hangö som värdstad för evenemanget och det mitt bland naturen belägna kurscentret Högsand som kursställe. Lägret arrangeras 31.7.-11.8.2019 och det förväntas ett åttiotal deltagare från 12 olika länder.

Finlands AITA/IATA -center söker fem stycken teaterintresserade ungdomar i åldern 15-17 år för att representera Finland.

Läs mer på: https://www.aita-iata.fi/svenska/aktuellt/article-94393-68495-ansok-med-till-europeiskt-teaterlager-for-unga-i-hango  

 

Kom med på sommarens roligaste läger!

Det 19:de Teaterkalaset äger rum vid Ålands Folkhögskola 10-13.6.2019 med arrangerad buss- och båttransport från hela Svenskfinland! Teaterkalaset samlar omkring 50-70 teaterintresserade barn för fyra dagar av workshops, utflykter, lekar och samvaro!

Teaterkalaset är för dig som är i åldern 7-12 år och intresserad av teater, att pröva på nya saker, uppträda och träffa nya vänner! Anmälningen öppnar 15.4.

Läs mer på: https://fsu.fi/sv/teater/teaterkalaset/

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.