Tillbaka

Får jag lov... eller skall vi dansa först? #

Titel Får jag lov... eller skall vi dansa först? #
Författare Eivor Lindgård
Genre Drama, komedi
Speltid 0
Män 10
Kvinnor 19
Musik Nej
Den handlar om ett gäng ungdomar som befinner sej på en dansbana på landsbygden – i en liten köping, sommaren 1966. En del av dessa
unga träffas fyrtio år senare på en grillfest hemma hos ett par som firar bröllopsdag. Herrn i huset spelar sina gamla vinyler och minnena dyker upp. I Pargas uppfördes pjäsen i en danspaviljong, som också tidigare somrar fungerat som scen + salong.
Låtarna som ingår i pjäsen har för mig varit utgångspunkt och inspirationskälla till de olika scenerna och bidrar i hög grad till stämningen, men kan naturligtvis bytas ut om man så önskar. I Pargas hade vi ett live-band som framförde låtarna, vissa i avkortade versioner.
Pjäsen innehåller både komik och allvarligare toner, tar fasta på ungdomstidens problematik och visar också att vissa saker aldrig förändras – familjevåld, slagsmål, svartsjuka, superi. Men man upplever också förälskelse, lojalitet och äkta vänskap. Vissa lokala företeelser som inte är så allmänt kända, kan förekomma, men dessa kan säkert också omformas så de passar aktuell spelplats.

 

Vill du beställa på Teater.fi: infobrev?

Vi skickar ut info 6 ggr i året om bland annat auditioner, festivaler samt understöd som gynnar teaterföreningarna.